top of page

PROGRAMI

Svesno disanje

Ubrzani čovek o sebi razmišlja tek kada telo počne da šalje upozorenja u vidu umora, anksioznosti, bolesti, dijagnoza.

 

Svesno disanje se pokazalo kao idealan alat za povratak sebi za podršku u procesu rehabilitacije nakon operacija za osobe sa post-covid sindromom kao podrška drugim medicinskim programima za sve one situacije kada smo sebi najpotrebniji

 

Individualni časovi disanja osnažuju i podržavaju ličnu transformaciju i koncipiraju se u odnosu na konkretnu problematiku koja je u klijentovom fokusu.

Disanje za decu

Svesno disanje u radu sa decom donosi fantastične rezultate i i grupnom i u pojedinačnom procesu.

 

U grupnom radu jako brzo postižemo vršnjačku podršku, zajedničke mehanizme za postizanje merljivih rezultata (sportski tim koji ima iskustvo ,,timskog disanja"), zajedničke mehanizme za oslobađanje od stresa, viši nivo empatije i smanjenje vršnjačkog nasilja. Program se sprovodi u vrtićima, školama, sportskim klubovima, kao za pripremu za javne nastupe.

 

Program Disanja za decu koristi se i u radu sa decom sa poteškoćama u razvoju. U individualnom radu sa decom, svesno disanje se koristi za oslobađanje od stresa, podsticaj svesnosti o samoregulaciji, postizanje boljih rezultata, bolju koncentraciju i fokus, podsticaj svesne pažnje, kao i oslobađanje od treme.

Podrška u učionici

Program prevencije vršnjačkog nasilja u sebi sadrži svesno disanje i kreativnu masažu. Osmišljen je tako da deci pruža iskustvo celovitosti. Kroz svesno disanje, dete postaje svesno sebe i svog tela.

 

Prepoznaje osećaje i poruke koje telo šalje u različitim situacijama i uči da ih kroz dah oblikuje ili koriguje. Kroz svest o blagotvornom dodiru shvatamo da svako ima drugačije potrebe koje smo dužni da razumemo i prihvatimo. Na taj način, dete uči o različitosti na nežan i lako razumljiv način. Program se sprovodi sa decom uzrasta do 10 godina.

 

Održava se u školi i obuhvata 5 časova u jednom razredu. Radi se sa čitavim odeljenjem uz prisustvo učitelja.

 

Program ima saglasnost Ministarstva prosvete Republike Srbije.

 

Obuka za sve koji su u direktnom radu sa decom može se sprovoditi u okviru škola, lokalnih zajednica ili individualno. Ovaj program pozicionirao ne Srbiju na svetsku mapu zemalje gde se sa decom sprovode programi svesnog disanja.

Disanje za starije

Svesno disanje savršena tehnika za održavanje vitalnosti čitavog tela tokom starosti. Postiže se bistrina uma, kao i poboljšani rad srca i disajnih puteva. 

 

Vežbe disanja sadrže pokret, izuzetno su nežne i kompletno prilagodjene potrebama klijenata ove životne dobi.

 

Mogu se raditi u grupi (domovi za stare, udruženja prenzionera), individualno, online ili u ambijentu klijenta.

bottom of page